دولتمردان انگلیسی از طرح ترامپ برای جایگزینی برجام نام میبرند، پاریس ساز دیگری درخصوص فعالیتهای منطقهای ایران میزند و آلمان نیز به اقتضای زمان و شرایط اتخاذ مواضع میکند.
رئیس جمهور با اشاره به پایبندی کامل ایران به تعهدات خود در برجام و انتقاد از عدم اجرای کامل تعهدات از سوی دیگر طرف های این توافق، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان آماده تعامل و همکاری با اتحادیه اروپا برای حل و فصل مسایل بوده و هر زمان طرف مقابل به طور کامل به تعهداتش عمل کند، ایران نیز به تعهدات خود بازخواهد گشت.
آنانکه در ایران از مذاکره با آمریکا حرف میزنند، برخلاف تصور بسیاری از ما، دچار سوءتفاهم نیستند و دقیقاً میدانند چه میگویند. منظور آنان هم بدون شک، دادن امتیازات یکطرفه به آمریکاست.
رئیس جمهور، روابط ایران و روسیه را رو به توسعه و پیشرفت دانست و تاکید کرد: اطمینان دارم با وجود فشارهای آمریکا به منطقه و بخصوص ایران ، دو کشور روابط خود را برغم میل و خواست کاخ سفید، بیش از پیش توسعه خواهند داد.
درحالیکه کاهش و مدیریت تنشها اصلیترین هدف ریاض و تهران برای ارسال نشانههای مذاکراتی تلقی میشود، نفس گفتوگو و برقراری سطحی از روابط و تعاملات سیاسی و دیپلماتیک بهعنوان اقدامی واقعگرایانه میتواند به تدریج فضای مناسب تری را برای حلوفصل موضوعات کلیدی فراهم سازد.
معاون اسبق وزارت امور خارجه می گوید: اينکه جناح اصلاحطلب از رقابتهای انتخاباتی کنار گذاشته شود، به نفع نظام نيست و حضور مردم در انتخابات را کمرنگ ميکند. حضور کمرنگ مردم در انتخابات ممکن است باعث ايجاد برداشتهای غلطی در ترامپ شود. او فردي غيرعادي و خطرناک است.
تا زماني که عربستانيها سعي ميکنند نماينده آمريکا در قبال ايران باشند و ايران هم سعي کند عربستان را بهعنوان بخشي از راه حل تقابلش با آمريکا در نظر بگيرد، تا آن زمان باز هم اين چالش ادامه پيدا ميکند. لذا نميتوانيم کماکان اميدي به تنشزدايي داشته باشيم.
زماني كه ايران از منافع اجراي دقيق و صحيح پيمان عدماشاعه برخوردار نشود، تهران هم حق دارد براساس مسير حقوقي پيشبيني شده در NPT از اين توافق خارج شود. اين حق در پيمان براي كشورهاي عضو محفوظ شمرده شده است.
تنها راهکار مواجهه با بازی مبهم و پر هزينه فرانسویها، افشاگری صريح دستگاه ديپلماسی و به صورت خاص وزارت امور خارجه کشورمان از نقشآفرينی خطرناک و پشت پرده مشترک پاريس و واشنگتن در تقابل با کشورمان است.
وزیر امور خارجه گفت: فکر براندازی جمهوری اسلامی ایران واقعیت رژیم آمریکایی است و ما نیز همین را از آمریکا میشناسیم و با همین روش با آنها برخورد میکنیم؛ گفتند که ایران زیادی از حد بزرگ است؛ که انشاءالله این ایران بزرگ هفت هزار سال بزرگ بوده هفت هزار سال دیگر بزرگ خواهد بود و آنها هم همین ذره و یا کمتر خواهند بود.
فرمانده کل سپاه از سردار سلیمانی به عنوان فرمانده ای تکرار نشدنی و اسطوره ای جاودان نام برد و گفت: شهید سلیمانی معمار میدانی شکستهای آمریکا ، رژیم غاصب صهیونیستی و متحدان آنها در منطقه بود و نام ، یاد و اثرات وجودی او هرگز از حافظه ملتهای مسلمان پاک نخواهد شد.
رئیس جمهور، محاسبات غلط و زیان بار آمریکا را ناشی از عدم شناخت این کشور از ایران و منطقه دانست و با بیان اینکه اتحادیه اروپا باید با اتخاذ مواضع مستقل از واشنگتن، اجازه ندهد ایران کاملا از اروپا مایوس شود، تصریح کرد: مجموعه اتحادیه اروپا، قدرتی بزرگ با مسوولیتی سنگین در جهان است و اگر بخواهد در مسیر تقویت صلح و ثبات منطقه فعالیت کند، تهران آماده همکاری ...
ظریف تصریح کرد: جای تعجب نیست که رئیس جمهور بی ادب و گستاخ آمریکا با ارتکاب خطایی راهبردی برخاسته از حماقت و تکبر، بزرگترین فاتح نبرد بر علیه تروریسم و افراطگرایی و "صلحسازترین ژنرال" منطقه در چند دهه اخیر را ترور میکند و البته این بار قمار بزرگی کرده است و بداند وعده الهی تخلف ناپذیر است.
رئیس جمهور کشورمان در تماس تلفنی برهم صالح، رئیس جمهور عراق، تاکید کرد: باید با گسترش روابط و همکاریهای تهران-بغداد در برابر اقدامات تجاوزگرانه و مداخله جویانه آمریکا ایستادگی کنیم.
وزیر امور خارجه با تروریستی خواندن اقدام نظامیان آمریکایی در به شهادت رساندن سردار سلیمانی، رژیم آمریکا را مسئول عواقب آن خواند و گفت: ایران خواهان تنش در منطقه نیست و حضور و دخالت نیروهای خارجی و فرامنطقه ای باعث بیثباتی، ناامنی و افزایش تنش در منطقه حساس ماست.
رئیس جمهور هدف توطئه های دشمنان را شکستن ابهت و عظمت ملت ایران و تسلیم در برابر آنها دانست و با اشاره به مقاومت ملت و تداوم روند شتابان طرح های توسعه ای کشور به رغم تحریمها و فشارها ، تاکید کرد که «این کار شدنی نیست و دشمنان باید از این اقدام غلط و نادرست خود بازگردند».
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: بر خلاف دیگران که هزاران مایل دورتر از سواحل خود به جنگافروزی «دفاعی» دست میزنند، ایران و روسیه برای صلح در سوریه با یکدیگر همکاری کردهاند و اکنون پیشنهادهای مهمی برای صلح در خلیج فارس ارائه کردهاند.
بازخواني تجربه ايران در همکاري با کشورهاي اروپايي و رفتار گذشته اروپا نشان داده است که نميتوان به اقدام جدي آنها اميدوار بود، مگر آنکه معجزهاي اتفاق بيفتد.